MIELENTERVEYS

tietoa ja tukea mielenterveysongelmaisille, omaisille ja ammattilaisille

Tukinet on internetissä toimiva alusta eri järjestöjen tarjoamille kriisi, tuki- ja auttamispalveluille. Tukinetissä tuotetaan verkkopalveluja, joiden tarkoituksena on ihmisen auttaminen, tuen tarjoaminen sitä tarvitseville ja kokemusten jakaminen. Tällä hetkellä palveluita tuottaa ja tarjoaa yli 50 suomalaista kansalaisjärjestöä ja yhdistystä. Palvelut ovat yhteydenottajalle anonyymejä ja maksuttomia. 

Tukinetistä on mahdollista saada sekä henkilökohtaista että ryhmän avulla tapahtuvaa tukea. Sivusto sisältää myös Tietopalvelut-osion, joka mahdollistaa aihepiiriin liittyvien lisätietojen etsimisen. 

Mielenterveystalo on HUSin tuottama verkkopalvelu, jonka alaisuudesta löydät huomattavan määrän luotettavaa ja ajan tasalla olevaa tietoa mielenterveys- ja päihdeongelmista, sekä alueellisista ja valtakunnallisista mielenterveys- ja päihdepalveluista.

 

Sivustolla voit hakea tietoa mielenteveydestä, oireista, palveluohjauksesta ja tehdä itse-arviointia omasta psyykkisestä voinnistasi. Palveluun on jaettu omat osiot aikuisille, nuorille, lapsille ja nettiterapioihin. Maksuttomaan nettiterapiaan lähetteen voi kirjoittaa julkisen- tai yksityisen tahon lääkäri ja ne ovat suunniteltu yleisimpien mielenterveyden häiriöiden hoitoon.

Keravan seurakunta tarjoaa paljon erilaista apua ja tukea elämään:

  • Katupappilassa kokoontuu mielenterveyskuntoutujien vertaisryhmä Hyvän mielen kohtaamispaikka maanantaisin klo 14–15.30 (kesätauko 25.7-28.8.) Ryhmä on avoin, voit tulla mukaan silloin kun sinulle sopii.

  • Palveleva puhelin vastaa numerossa 0400 22 11 80 arkisin ja sunnuntaisin klo 18-01 ja pe&la klo 18-03. Kirkko tarjoaa myös muuta keskusteluapua, kuten palveleva netti, chat ja kirje. 

  • Seurakunnalla toimivat myös useat erilaiset ryhmät , joista mielenterveyskuntoutujille on tarjolla kaksi vertaisryhmää.

Palvelut ovat ilmaisia ja kaikkien käytettävissä.

Järvenpäässä sijaiseva Keski-Uudenmaan Klubitalo on 18-64-vuotiaille mielenterveyskuntoutujille tarkoitettu työpainotteinen, sosiaalisesti kuntouttava yhteisö. Jäsenyys on ilmainen ja toiminnan lisäksi se oikeuttaa edulliseen lounaaseen talolla. 

Klubitalolla tehdään muutakin kuin työtä, sillä heillä on runsaasti erilaisia ryhmiä: liikunta-, elokuva-, kädentaito- sekä taide- ja englanninkielen ryhmä. Lisäksi heillä on usein erilaisia tapahtumia ja retkiä, yritysvierailuja ja virkistysmatkoja. 

Klubitalolla tehdään yhdessä, kunnioitetaan toisia, opitaan uutta ja saadaan vertaistukea. 

FinFami Uusimaa ry - Omaiset mielenterveyden tukena on tarkoitettu psyykkisesti sairastuneiden omaisille ja läheisille. Toiminnan tavoitteena on tukea monipuolisesti eri elämäntilanteissa olevien ja eri ikäisten omaisten hyvinvointia. Yhdistys tarjoaa omaisille yksilö- ja perhetapaamisia, ryhmiä, luentoja, kursseja ja virkistystoimintaa. 

Suomen Mielenterveysseuran perustehtävä on mielenterveyden edistäminen ja ongelmien ehkäisy. Mielenterveysseura puolustaa kaikkien yhtäläistä oikeutta hyvään mielenterveyteen. 

Seuralla myös kriisipuhelin: 

Oletko sinä tai läheisesi vaikeassa elämäntilanteessa tai kokenut järkyttävän tapahtuman? Tuntuuko sinusta ettet jaksa enää? Onko sinulla itsemurha-ajatuksia? Kriisipuhelin tarjoaa kriisissä oleville keskusteluapua.

Mielenterveyden keskusliitto valvoo ja ajaa mielenterveyspotilaiden, mielenterveyskuntoutujien ja heidän läheistensä etuja yhteiskunnassa, toimii asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja kehittää tarvittavia palveluja.

Toiminnan punainen lanka on vapaaehtoisuus ja vertaistuki. Toiminnassa yhdistetään kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

Please reload

​© 2016 HaKeRy

Hannu ja Kerttu ry | 040-128 1285 | Kuparisepänkatu 3, 04250 Kerava | toimisto (at) hannujakerttury.fi

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle