PÄIHTEET

tietoa päihteistä käyttäjille, ammattilaisille, omaisille ja aiheesta kiinnostuneille.

Päihdelinkki on ollut vuodesta 1996 Suomen kattavin verkkopalvelu päihteistä ja riippuvuuksista. Palvelu on tarkoitettu päihteiden käyttäjille ja heidän läheisilleen, sekä kaikille päihdetiedosta kiinnostuneille. Palvelu on hyödyllinen myös ammattilaisille ja opiskelijoille.

 

Päihdelinkki sisältää mm. Yli 180 asiantuntijoiden laatimaa tietoiskua päihteistä ja riippuvuuksista sekä niiden hoidosta, testejä, oma-apu osion, neuvontaa ja mahdollisuuden keskustella anonyymisti ei riippuvuuksista keskustelualueilla.

  • Päihdeasiakkaiden edunvalvoja

  • Auttaa päihdepalveluihin liittyvissä asioissa

  • Toimialueena koko maa

  • Palvelut maksuttomia

  • Riippumaton palvelujen tuottajista

  • Raha-automaattiyhdistyksen tuella

EHYT ry panostaa ihmisten kohtaamiseen elämän eri alueilla. Toiminta ulottuu kaikkiin ikäryhmiin, lasten ja nuorten ohella myös työ- ja eläkeikäisiin. EHYT ry on laaja-alainen kansalaisjärjestö, jonka toiminta ulottuu koko maahan.

EHYT ry ei tee hoitotyötä vaan keskittyy päihdehaittojen ennaltaehkäisyyn yhteisöjen, kuten koulujen ja työpaikkojen sisällä. EHYT ry koordinoi ehkäisevä päihdetyön verkostoa. EHYT ry ja Ehkäisevän päihdetyön verkosto yhteistyökumppaneineen tuottaa Suomen päihdealan ykköstapahtumaa Päihdepäivät, joka kerää yhteen sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaiset kunnista ja järjestöistä.

A-klinikkasäätiön hoito- ja kuntoutuspalvelut, ehkäisevä päihdetyö ja asiantuntijapalvelut vähentävät päihdehaittoja ja muita psykososiaalisia ongelmia. Samalla A-klinikkasäätiö parantaa päihdeongelmaisten ja heidän läheistensä asemaa.

Stop Huumeille ry tukee päihdekuntoutujia hyvinä ja huonoina päivinä sekä tarjoaa päihteettömiä vaihtoehtoja kaikille niitä haluaville. Stop Huumeille ry tarjoaa ihmisten tarpeisiin vastaavaa vertaistuellista ja päihteetöntä toimintaa siellä missä sitä tarvitaan.

 

Stop Huumeille ry tukee päihteettömyyttä tarjoamalla maksutonta, vertaistukeen perustuvaa päihteetöntä toimintaa täysi-ikäisille päihdekuntoutujille arkisin päiväkeskuksissaan sekä iltaisin ja viikonloppuisin harrastevuorojen ja päihteettömien tapahtumien muodossa. Käytännön tasolla toiminta perustuu vapaaehtoisuuteen, päihteettömiin vaihtoehtoihin, vertaistukeen ja läsnäoloon. Ainoa edellytys toimintaan osallistumiselle on päihteettömyys Stopin tiloissa ja tapahtumissa.

Please reload

vertaistukea päihteiden käyttäjille ja heidän omaisilleen

Al-Anon-ryhmät tarjoavat alkoholiongelmaisten läheisille vertaistukea. Ryhmässä käymisen ainoa edellytys on perheenjäsenen tai ystävän päihdeongelma, joten ryhmissä käy puolisoita, vanhempia, lapsia, sisaruksia ja muita läheisiä. Toiminnan periaatteita ovat vapaaehtoisuus, nimettömyys ja luottamuksellisuus. Periaatteet pohjautuvat Al-Anonin ohjelmaan, joka muodostuu kahdestatoista henkilökohtaisen kasvun askeleesta, joka auttaa terveempään elämään.

Keravan Al-Anon-ryhmä on toiminut n. 40 vuotta ja kokoontuu joka keskiviikko klo 19.00–21.00. Silloin tulet paikkaan, jossa n. 6-12 henkilöä ottaa sinut lämpimästi vastaan.

Keravan ryhmän tietoihin pääset suoraan tästä.

AA on miesten ja naisten toveriseura, jossa he jakavat keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa voidakseen ratkaista yhteisen ongelmansa sekä auttaakseen toisia tervehtymään alkoholismista. Ainoa jäseneksi pääsyn vaatimus on halu lopettaa juominen.

Keravan ryhmät löydät täältä.

Jos sinulla on huumeongelma tai luulet, että sinulla saattaa olla huumeongelma, niin ehkä me voimme auttaa?

Olemme toipuvia addikteja ja kokoonnumme säännöllisesti auttaaksemme toisiamme pysymään puhtaana. Tämä on ohjelma, jossa pidättäydytään täysin kaikista huumeista. Jäsenyydelle on vain yksi edellytys: halu lopettaa käyttäminen.

Kokouspaikat ja -ajat löydät täältä.

Lähimmät NA-ryhmät kokoontuvat Keravalla, Järvenpäässä ja Vantaalla.

AAL – Alkoholistien aikuiset lapset on miesten ja naisten nimetön toveriseura, jonka jäsenet haluavat tervehtyä ja tiedostaa itselleen tuhoisat käyttäytymismallinsa jakamalla keskenään kokemuksensa, voimansa ja toivonsa. Vaikka alkoholistien aikuiset lapset olivat ryhmätoiminnan aloittajia, ryhmät ovat myös muilla tavoin häiriintyneiden perheiden lapsille avoimia.

Ryhmien kokoontumistiedot löydät täältä. Keravaa lähin ryhmä toimii Vantaan Orvokkitiellä.

Yhdistyksen toiminta pohjautuu vapaaehtoisuuteen ja vertaisuuteen. Suomen Lumme ry on perustettu vuonna 2006 toimimaan huumeidenkäyttäjien äänitorvena, sekä viestin viejänä käyttäjien asioista päättäviin elimiin. 

Heiltä saa vertaistukea, terveysneuvontaa, c-hepatiitti koulutusta, tekevät ympäristötyötä, toimittavat Weturi lehteä ja pyydettäessä käyvät puhumassa kokemusasiantuntijoina eri seminaareissa ja tilaisuuksissa.

Please reload

​© 2016 HaKeRy

Hannu ja Kerttu ry | 040-128 1285 | Kuparisepänkatu 3, 04250 Kerava | toimisto (at) hannujakerttury.fi

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle