KERAVA

Sampolan tunnelin päällä sijaitseva Sampolan palvelukeskus on Keravan 2015 valmistunut monitoimitalo, joka kokoaa useat kaupungin toiminnot saman katon alle.

 

Talossa palvelee yhteispalvelupiste, suun terveydenhuolto, sosiaalitoimi, perheneuvola, Keravan Opisto, kasvatuksen ja opetuksen toimiala, sosiaali- ja terveystoimen hallinto sekä kaupunginjohtajan esikunta. Palvelukeskuksen alakerrassa sijaitsevat vuokrattavat järjestötilat sekä uusi nuorten tila.

Yhteispalvelupisteessä hoidetaan kaupungin palvelujen lisäksi myös HSL:n matkakorttien myyntiä sekä vuoden 2015 alusta lähtien myös poliisin lupapalveluja ja maistraatin palveluja.

MIEPÄ-pisteen vastaanottotoiminta tukee ja neuvoo kaikkia yli 18-vuotiaita, joilla on omaan tai läheisen mielenterveyteen- ja/tai päihteidenkäyttöön liittyviä huolia. Ohjausta ja apua antavat paikalla olevat psykiatriset sairaanhoitajat, jonka lisäksi sosiaalialan ammattilainen on tavattavissa torstaisin tunnin ajan 10:15-11:15.

MIEPÄ toimii Keravan terveyskeskuksessa osoitteessa Metsolantie 2 : A-ovi, odotustila 2, huoneet 3-5. Voit mennä paikalle ilman ajanvarausta ja asioida vuoronumerolla.

Piste on avoinna ma-to klo 8-14 ja pe klo 8-13, jonka lisäksi sairaanhoitajien puhelintunti on arkisin ma-pe klo 12-13 p. 040 318 3017.

Jos haluat omahoitajaltasi hoidon tarpeen arvion, soita numeroon 09 2949 3456 soittoaikoina ma-to klo 8-15, pe 8-14.

Aikuissosiaalityön palvelut sijaitsevat Keravalla Sampolan palvelukeskuksen kolmannessa kerroksessa, osoitteessa Kultasepänkatu 7.

 

Sosiaalityöntekijään voi ottaa yhteyttä mm. asumisasioissa, olet velkaantunut, elämän- ja arjenhallinnan ongelmissa, kun olet jäänyt työttömäksi, tai elämässäsi on tapahtunut jokin kriisi. Voit myös paperisella lomakkeella, tai puhelimitse ottaa yhteyttä jonkun toisen henkilön sosiaalihuollon tuen arvioimistarpeesta, jos hänen tilanteensa huolettaa sinua.

Sosiaalityö ei enää arvioi ja myönnä toimeentulotukea, vaan sen tekee KELA. Voit kuitenkin anoa kunnastasi täydentävää, tai ehkäisevää toimeentulotukea tarpeeseen, johon perustoimeentulotuki ei riitä. Ohjeet tähän löydät KELA:n sivuilta.

Sosiaalityön asiakaspalvelu, josta saat ohjausta ja neuvontaa on avoinna ma-pe klo 9-12 numerossa 09-2949 2610. Voit ottaa myös suoraan yhteyttä sosiaalityöntekijään, tai -ohjaajaan esimerkiksi varataksesi ajan. Puhelinnumerot ovat kaupungin sivustolla ja työntekijät jaoteltu iän ja erityistarpeiden mukaisesti. 

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunu on Keravan kaupungin omistama yhtiö. Kaupungin omistamana yhtiönä he tarjoavat asukkailleen turvatun ja kohtuuhintaisen asunnon koko asumisen elinkaaren ajaksi.

Kiinteistö Oy Nikkarinkruunun asunnot sijaitsevat eri puolilla Keravaa ja ovat vuokratasoltaan huokeita. Kiinteistöjä on yli 40 ja asuntoja oman omistuksen tai yhteistyökumppaneiden kautta vuokrattavissa yli 1200 kappaletta.​ Nikkarinkruunun omistuksessa oli vuoden 2013 lopussa kerros/rivitaloasuntoja  1131 kappaletta.

​Asunnot on tarkoitettu pääasiassa keravalaisille tai Keravalla vakituisesti työssäkäyville tai työn aloittaville.​​

Keravan kirjasto tarjoaa perinteisen kirjan lainaamisen lisäksi myös hurjasti muuta maksutonta ja mielekästä viihdettä ja toimintaa. Kirjasto on valittu 2017 vuoden  keravalaiseksi, eikä suotta: 

Lainata voit laajasta valikoimasta elokuvia, musiikkia, konsoli- ja lautapelejä.

Pienryhmätiloja ja sukututkijanhuonetta voit käyttää maksutta, kuten myös digitointilaitteita joilla voi siirtää mm. kaseltilta dvd:lle tai c-kasetilta cd:lle. Näyttelytiloihin voi ilmaiseksi taitelija laittaa töitään näytteille muiden ihasteltavaksi. 

Kirjastossa on wifi, sekä mahdollisuus lainata iPadejä ja kannettavia tietokoneita kirjastossa käytettäväksi. Skannaaminen s.postiin tai omalle muistitikulle on maksutonta.

Kirjasto on avoinna ma - to 9 - 19, pe  9 - 18 ja la 9 - 15. 

Uutistorille ja omatoimikirjastoa (lainaus,palautus,lehdet) pääset käyttämään Kirkes-kirjastokortilla päivittäin klo 6-22. HUOM! Kesälauantaisin 12.8 saakka koko kirjasto toimii omatoimikirjastona!

Kirjastossa toimivat myös kulttuuripalvelut, jotka järjestävät maksuttomia tapahtumia usein ympäri Keravaa. Kurkkaa tapahtumat ja toiminta täältä.

Please reload

Asunnot on tarkoitettu 18-29-vuotiaille työssä käyville tai työelämään hakeutuville nuorille. Asunnot pyritään suunnittelemaan siten, että ne vastaavat mahdollisimman hyvin nuorten tarpeita niin kooltaan, pohjaratkaisuiltaan, varustelultaan kuin sijainniltaan. Tavoitteena on tarjota kohtuuhintaista ja viihtyisää asumista sekä mahdollisuuksia mielekkääseen asukastoimintaan.

Yhdistys tarjoaa tukea ja apua arkeen. Keravan Suojakotiyhdistys on erilaisten ihmisten parissa toimiva sitoutumaton yhdistys, jonka tehtävänä on kohdata ja auttaa ihmisiä muuttuvissa elämän tilanteissa. He auttavat mielellään asumiseen, päihde – tai mielenterveyskysymyksiin liittyvien ongelmien kanssa. 

Katso lisää mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalveluista täältä.

Hyvä kasvaa Keravalla (Hykke) on sitoutumaton ja avoin asukasliike, jonka toiminnan tarkoituksena on toteuttaa hyväntekeväisyystempauksia, jotka parantavat keravalaisten asukasviihtyvyyttä ja auttavat heikompiosaisia. He pyrkivät edistämään mahdollisuutta elää kaupungissa, jossa ihmisistä pidetään hyvää huolta.

Please reload

​© 2016 HaKeRy

Hannu ja Kerttu ry | 040-128 1285 | Kuparisepänkatu 3, 04250 Kerava | toimisto (at) hannujakerttury.fi

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle