tapahtumajulkaisut 2016-2017

Suomi 100 Kuuluu kaikille

Vietämme itsenäisyysviikolla 100-vuotiaan Suomen syntymäpäivää perjantaina 8.12 klo 16:30-18:30 Keravan Helluntaiseurakunnan tiloissa (Kuparisepänkatu 6).

Suomi100 kuuluu kaikille- tapahtuman teemoina ovat yhdenvertaisuus, yhteisöllisyys ja yhteistyö. Haluamme antaa kaikille yhdenvertaisen mahdollisuuden juhlistaa 100-vuotiasta Suomea sen arvoa kunnioittavalla tavalla riippumatta yhteiskunnallisesta asemasta, tai vähävaraisuudesta.

Ohjelma alkaa seurakunnan kirkkosalissa yläkerrassa. Tiedossa mm.:


• Kaupunginjohtajan tervehdys ja puheita
• Ruokakassien ja vaatteiden jakoa
• Pop-up kahvila

Valoa pimeään iltaan meille tuo valotaiteellaan tapahtumaa tukeva Flowers of Life !

Toivotamme Teidät lämpimästi tervetulleeksi!

 

Hannu ja Kerttu ry, Keravan Helluntaiseurakunta, Keski-Uudenmaan Nuorisoasuntoyhdistys Ry ja Keravan kaupunki

[Talvivaatteita ja -varusteita vastaanotetaan lahjoituksina Helluntaiseurakunnalla to 7.12]

”Satavuotiaan itsenäisyyspäivä on koko Suomen syntymäpäivä. Silloin kaikki suomalaiset ovat sankareita.”

Asunnottomien yö - köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän tapahtuma ohjelma

Asunnottomien yö - Tiistaina 17.10 klo 17:00 alkaen

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän tapahtumaa Keravalla vietetään tänä vuonna Sampolan aukiolla ja Helluntaiseurakunnan tiloissa. 

Tiedossa on puheita ja haastatteluja, musiikkia, ruokaa, vaatteiden jakoa, neuvontaa ja yhdessä oloa ja tekemistä. Ohjelmaa on järjestetty lapsille, perheille, aikuisille ja ikäihmisille ketään unohtamatta. 

Tapahtuma alkaa klo 17:00, jolloin Helluntaiseurakunnan sisätoiloissa käynnistyy lahjoitettujen talvivaatteiden jako kaiken ikäisille ja kokoisille niitä tarvitseville. (Vaatteita voit lahjoittaa tapahtumaan vielä 16.10-kts. uutiset)

Myös vähävaraisille perheille on tarjolla runsaasti lastenvaatteita, -tarvikkeita ja leluja. 
Tämän lisäksi tapahtumaan osallistuvat voivat ”ilmiantaa” järjestäjille lapsia, jotka tarvitsevat polkupyörän: Jätä lapsen vanhempien yhteystiedot tapahtumassa olevaan lastenpisteeseen. Tapahtuman jälkeen polkupyörät jaetaan tarvitsijoiden kesken!

Tapahtumassa: 
• Tapahtuma-alueella on tarjolla hernekeittoa, makkaraa, lettuja, kahvia ja mehua. 

• Paikallinen graffititaiteilija Jouni Väänen ohjaa toimintaa neljän Suomi100-väritysseinän luona, joihin kävijät voivat käydä kirjoittamassa kannanottonsa tai terveisensä 
• Kolme parturikampaajaa toimivat seurakunnan tiloissa ja heille pääsee jonottamalla  hiustenleikkuuseen. 
• Suuhygienisti jakaa tietoa hampaiden hoidosta ja hammasharjoja ja –tahnaa.
• Lakimies antaa lakimiespäivystyksessä maksutonta, suullista neuvontaa oikeudellisissa asioissa.
• Voit tavata useita julkisen- ja kolmannen sektorin työntekijöitä, sekä vapaaehtoisia, jotka kertovat toiminnastaan: 
Keravalla on runsaasti mm. ryhmiä ja muuta toimintaa, jotka ovat maksuttomia.
• Helluntaiseurakunta tarjoaa asunnottomille mahdollisuuden peseytyä, saunoa ja yöpyä seurakunnan tiloissa.

Asunnottomien yön tulet syttyvät klo 19:00

Martti Saarisen Marraskuu-yhtye aloittaa soittamisen klo 20:00

Seuraa tapahtuman uutisia ja kuvia facebookissa tästä linkistä!

Lämpimästi tervetuloa!

Asunnottomien yö - köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän tapahtuma

 

YK:n Köyhyyden ja syrjäytymisen vastaista päivää vietetään jälleen 17.10. Asunnottomien yönä Suomessa tunnettu tapahtuma laajenee Keravalla tänä vuonna ja yhdessä lukuisten eri toimijoiden kanssa Hannu ja Kerttu ry järjestää suurimman syrjäytymistä ja köyhyyttä vastustavan tapahtuman joka Keravalla on koskaan nähty.

 

Tapahtuma ottaa yhä voimakkaasti kantaa asunnottomuuteen Suomessa, mutta on tällä kertaa sitä on korostetusti kohdennettu kaikille ihmisille jotka ovat tuen tarpeessa, vähävaraisia ja syrjäytymisvaarassa tai jo syrjäytyneitä.

Ohjelmaa on lapsille, perheille, aikuisille ja ikäihmisille ketään unohtamatta. Vähävaraisten ja syrjäytymisvaarassa olevien lisäksi toivotamme lämpimästi tervetulleeksi kaikki aiheesta ja tapahtuman ohjelmasta kiinnostuneet.

Helluntaiseurakunnan tiloissa ja Sampolan aukiolla tiistaina 17.10.2017 järjestettävä tapahtuma alkaa klo 17 ja tilaisuus jatkuu tästä yötä kohti.

 

Lisätietoa ohjelmasta, sekä aikataulusta ja linkki facebook-tapahtumaan tulossa lähipäivinä!

Kylmä tulee, mutta tällä kertaa me olemme valmiina!

Teemaviikot 

Viikolla 24, maanantaina 12.6 Hannu ja Kerttu ry käynnistää Teemaviikot sosiaalisessa mediassa Facebook-sivuilla, jotka kestävät seitsemän kuukautta aina joulukuuhun saakka. 

 

Teemaviikkojen tarkoituksena on tuoda ihmisten tietoisuuteen paikallisia ja valtakunnallisia toimijoita, jotka työllään ehkäisevät ja vähentävät syrjäytymistä ja sen lieveilmiöitä. Teemaviikoilla korostetaan erityisesti vertaistuen näkökulmaa, mutta luvassa on myös paljon muuta tietoa eri toimijoista.

 

Teemaviikot kulkevat kotisivustomme APUA-osion mukaisesti, jonne myös lisätään uusia toimijoita aina teema kerrallaan. Joka kuukauden ensimmäinen viikko (poikkeuksena 1. viikko), viitenä päivänä tiedotamme eri ryhmistä, palveluista ja toimijoista. Viikot etenevät seuraavasti:

 

  • Kesäkuu - Mielenterveys

  • Heinäkuu - Päihteet

  • Elokuu - Kerava

  • Syyskuu - Naiset, miehet, muut ja perhe

  • Lokakuu - Vankeus ja oikeus

  • Marraskuu- Toiminnalliset riippuvuudet

  • Joulukuu - Talous, asuminen ja opiskelu

Tervetuloa tutustumaan, oppimaan uutta ja ennenkaikkea löytämään apua ja tukea!

Vaatekeruu 15.2. klo 18 - 20

Hannu ja Kerttu ry järjestää ystävänpäivän kunniaksi yhteistyössä Hyvä kasvaa Keravalla -liikkeen, Kuna ry:n, SPR:n, Helluntaiseurakunnan ja MLL:n kanssa vaatekeräyksen Helluntaiseurakunnan edessä (Kuparisepänkatu 6, 04250 Kerava) keskiviikkona 15.2. klo 18.00-20.00. Lahjoitetut vaatteet jaetaan Elämän leipää - ruokajaon ohessa torstaina 16.2. klo 12.30-14.00. (Voit lukea lisää tapahtumasta uutiset-osiosta, johon tämä linkki vie)

Tuo itsellesi käyttämättömät vaatteet ja asusteet keräykseen. Keräämme vaatteita kaikenikäisille keravalaisille: ulko- ja sisävaatteita, talvi- ja kesävaatteita yms. Tavaroita ei kerätä tässä keräyksessä. Pääasia on, että tuot vain ja ainoastaan sellaisia vaatteita, jotka olisit valmis lahjoittamaan parhaalle ystävällesi hyvin mielin sellaisenaan. Ethän siis tuo likaisia tai rikkinäisiä vaatteita. Meillä tai vaatteiden saajilla ei ole mahdollisuutta korjata niitä.

 

Tämän ilmoituksen linkit vievät tapahtuman facebook-sivulle jos haluat seurata ilmoituksia ja mahdollisia tiedotteita keräyksestä.

Lisätiedot Päivi Wilén, Kuna ry, p. 045 699 1000.

Kaikkien Kerava

Keravan vapaa-aikapalvelut järjestää yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa Kaikkien Kerava tapahtuman Keravan lukiolla (vanha Nikkarin koulu) 12.11/16 lauantaina klo 10-15. Luvassa paljon erilaista ohjelmaa teemoilla kohtaaminen ja yhdessä tekeminen.

Hannu ja Kerttu ry pikkulavalla 10:45 kertomassa lyhyesti yhdistyksestä sekä hieman kehittämisajatuksia alueelliseen syrjäytymisen ehkäisyyn sekä päihde- ja mielenterveystyöhön.

Aiheesta on ollut pohdintaa mm. Kuuma-alueen päihde- ja mielenterveystyön kehittämissuunnitelmassa 2010-12  ja sitä sivutaan myös vuosittain Keravan kaupungin taloussuunnitelmissa ja arviointikertomuksissa.

Myös HaKe:n mielestä tämän ihmisryhmän kanssa tulisi tehdä yhdessä entistä enemmän sekä heidän, että yhteisen hyvän takia.

Kuitenkin loppujen lopuksi, kaikki ihmiset ansaisevat tulla kohdatuksi - eivät vain hyväosaiset.

Tervetuloa meidänkin puolestamme!

Please reload

​© 2016 HaKeRy

Hannu ja Kerttu ry | 040-128 1285 | Kuparisepänkatu 3, 04250 Kerava | toimisto (at) hannujakerttury.fi

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle