uutisjulkaisut 2016-2017

11.12.2017

STEA on tehnyt avustusehdotuksen hannu ja Kerttu ry:n polku-projektille

Hannu ja Kerttu ry on saanut avustusehdotuksen STEA:lta Polku-projektiin vuosille 2018-2020.

Projektin tavoite on työikäisten mielenterveys- ja päihdeongelmaisten syrjäytymisen ehkäisemiseen ja vähentämiseen Keravalla matalan kynnyksen kohtaamispaikka-, palveluohjaus- ja vertaistukitoiminnan avulla. Toiminnan tarkoitus on STEAn toimeenpanosuunnitelman mukaisesti yhteisöllisyyden ja osallistumismahdollisuuksien edistäminen.

Polku tulee olemaan kohtaamispaikka aikuisille, joka pyrkii tavoittamaan erityisesti palvelujen piiristä pudonneet keravalaiset. Polku tarjoaa yhteisölisen kohtaamispaikan lisäksi vertaistukea ja palveluneuvontaa, jota kolme työntekijää tarjoavat aukioloaikoina ja asiakkaalla on aina mahdollisuus asioida nimettömästi halutessaan.

Tiedotamme lisää Polusta projektin alkaessa tammikussa 2018!

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

29.11.2017

suomi 100 kuuluu kaikille-tapahtumaan vastaanotetaan talvivaatteita!

Vastaanotamme lahjoituksia Keravan Helluntaiseurakunnalla torstaina 7.12 klo 16:00-18:00.

Voit lahjoittaa aikuisille ja lapsille:
- Talvitakkeja ja housuja
- Asusteita: pipoja, hanskoja, huiveja
- Talvikenkiä
- Villasukkia

Lahjoitukset jaetaan seuraavana päivänä perjantaina 8.12 Suomi100 Kuuluu kaikille-tapahtumassa.

Seurakunnan löydät Sampolan aukiolta osoitteesta Kuparisepänkatu 6. Tervetuloa!

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

30.11.2017

Teemaviikot

Hannu ja Kerttu ry:n Facebook-sivuilla on julkaistu joka kuukausi kesäkuusta 2017 lähtien viikon ajan tietoiskuja eri toimijoista, joista tiedotamme myös APUA-osassa kotisivuillamme. 

Viimeinen teemaviikko käsittelee asumista, opiskelua ja taloutta: Teemaviikko alkaa poikkeuksellisesti ma 18.12.2017 ja loppuu perjantaina 22.12.2017. 

8.10.2017

LAHJOITA ASUNNOTTOMIEN YÖHÖN TALVIVAATTEITA JA VARUSTEITA

Otamme jälleen vastaan lahjoituksia! 
Maanantaina 16.10 klo 17-18 vastaanotamme Keravan Helluntaiseurakunnalla talvitakkeja,-kenkiä, hanskoja ja muita lämpimiä asusteita. Jaamme vaatteet ja tarvikkeet tiistaina 17.10 köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisen päivän tapahtumassa.

 

Koska tapahtuma on suunnattu kaikille ikäryhmille, voit lahjoittaa kaiken ikäisille tarkoitettu ja kokoista lämmintä, puhdasta ja ehjää vaatetta, kenkiä ja asusteita. Tapahtuma on lapsiystävällinen ja huomioimme perheiden lisäksi tietysti aikuiset ja ikäihmiset.

Seurakunnan löydät Sampolan aukiolta osoitteesta Kuparisepänkatu 6. Nähdään ensiviikolla!

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

22.9.2017

Uusien keravalaisten kodit ovat valmiit

Syksyllä 2017 Hannu ja Kerttu ry oli vapaaehtoistalkoissa SPR Keravan ja useiden muiden toimijoiden kanssa rakentamassa ja sisustamassa koteja lahjoitustavaroista. HaKe:n "vastuuasuntoon" Keravalle saapuu lapsiperhe Syyriasta sodan jaloista ja me toivotamme uudet keravalaiset tervetulleeksi ja onnea uuteen kotiin!

Kiitos lahjoittajille ja vapaaehtoisille. Joukossamme näkyy yhteisöllisyyden voima. 

Kuvia projektista voit käydä katsomassa facebook-sivullamme.

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

25.7.2017

Lahjoituksia otetaan vastaan

Hannu ja Kerttu ry on lähtenyt jälleen yhteistyöhön SPR Keravan kanssa. Keravan kaupunki on päättänyt sijoittaa pakolaisia tänä vuonna 25 Keravalle ja kaupunki on toivonut, että SPR:n Keravan osasto voisi organisoida tavarakeräyksen, jolla pakolaisten asuntoihin saataisiin elämistä helpottavia huonekaluja, liinavaatteita,vaatteita, astioita yms. 
 

Keravalle on siis lähiainkoina tulossa Syyriasta perheitä pakolaisina ja heille on täällä asunnot valmiina, mutta pelkät seinät ja kattohan eivät tee kotia. Hannu ja Kerttu ry on mukana vapaaehtoisten kanssa keräämässä lahjoituksia ja varustamme valitsemillamme tavaroilla kodit valmiiksi. Kodin on tarkoitus olla viihtyisä turvasatama uudessa kulttuurissa johon he ovat tulleet sopeutuakseen.

 

HaKen mielestä syrjäytymisen ehkäisy ja ihmisten auttaminen ei katso ikää, sukupuolta tai ihonväriä, joten päätimme lähteä SPR Keravan mukaan antamaan apua siellä missä sitä tarvitaan. Mukaan kodinrakennus ja tavarankeräystiimin vapaaehtoiseksi ilmoittautuneille jäsenille ilmoitetaan sähköpostitse piakkoin tapaamispäivät.

Haluatko lahjoittaa, tukea tai auttaa? Lisätietoja saat HaKe:n vpj. Päivi Wiléniltä numerosta 045 699 1000.

 

Sunnuntaina 30.7 klo 17-19 SPR Kerava ja HaKe ottavat vastaan lahjoituksia Keravalla osoitteessa Kuparisepänkatu 3 sisäpihalla olevaan "Kivijalkaan" (ovi Helluntaiseurakunnalle päin).

 

Lahjoitukset, joita vapaaehtoiset eivät kodin varustamisessa käytä sijoitetaan SPR:n varastoon, jossa on myös 2/17 keräyksestä ylijääneitä vaatteita. Nämä tavarat ja vaatteet jaetaan syrjäytymisen vastaisena päivänä usean organisaation yhteistapahtumassa Asunnottomien yönä Keravalla 17.10.2017.

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

29.6.2017

jäsenen kynästä

Hannu ja Kerttu ry:n sivustolle on julkaistu uusi osio yhdistyksen jäsenten blogiteksteille. Tällä osastolla sana on vapaa ja tekstien aihepiiri syrjäytyminen ja sen lieveilmiöt.

 

Yhdistyksen jäsenet voivat lähettää kirjoituksiaan sähköpostiimme hannujakerttu@outlook.com heinäkuun 1. lähtien. Tekstejä on mahdollista julkiasta anonyymisti nimimerkillä. 

Tekstit voivat olla tutkivia, pohtivia, kokemusperäisiä, tai miten vain kirjoittaja haluaa asiansa tuottaa – ainoa julkaisukriteeri on toki asiallinen teksti. (Asiasisältö tarkastetaan ennen julkaisua)

Nyt siis kynät sauhuamaan HaKelaiset!

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

29.6.2017

vuosikertomus

Vuoden 2016 vuosikertomus on hyväksytty hallituksen kokouksessa 22.8.2017. Vuosikertomus on luettavissa Toiminta-osion Vuosikertomus kohdasta. 

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

9.6.2017

Teemaviikot 

Viikolla 24, maanantaina 12.6 Hannu ja Kerttu ry käynnistää Teemaviikot sosiaalisessa mediassa Facebook-sivuilla, jotka kestävät seitsemän kuukautta aina joulukuuhun saakka. 

 

Teemaviikkojen tarkoituksena on tuoda ihmisten tietoisuuteen paikallisia ja valtakunnallisia toimijoita, jotka työllään ehkäisevät ja vähentävät syrjäytymistä ja sen lieveilmiöitä. Teemaviikoilla korostetaan erityisesti vertaistuen näkökulmaa, mutta luvassa on myös paljon muuta tietoa eri toimijoista.

 

Teemaviikot kulkevat kotisivustomme APUA-osion mukaisesti, jonne myös lisätään uusia toimijoita aina teema kerrallaan. Joka kuukauden ensimmäinen viikko (poikkeuksena 1. viikko), viitenä päivänä tiedotamme eri ryhmistä, palveluista ja toimijoista. Viikot etenevät seuraavasti:

 

  • Kesäkuu - Mielenterveys

  • Heinäkuu - Päihteet

  • Elokuu - Kerava

  • Syyskuu - Naiset, miehet, muut ja perhe

  • Lokakuu - Vankeus ja oikeus

  • Marraskuu- Toiminnalliset riippuvuudet

  • Joulukuu - Talous, asuminen ja opiskelu

Tervetuloa tutustumaan, oppimaan uutta ja ennenkaikkea löytämään apua ja tukea itsellesi tai läheisellesi!

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

10.6.2017

Kesäkirje

Hannu ja Kerttu ry:n jäsenille on lähetetty sähköinen kesäkirje, jossa kerrotaan kuluneen vuoden toiminnasta ja loppuvuoden suunnitelmista.

Puolivuosittainen infokirje ilmestyy seuraavan kerran joulukuussa. 

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

15.2.2017

Kylmät kädet, lämmin sydän

Torstaina 16.2.2017 klo 12:00 alkaen Ystävänpäivän jälkitunnelmissa järjestetään yhteisöllinen,

kehoa ja mieltä lämmittävä tapahtuma Keravan Helluntaiseurakunnan Saalemin tiloissa.

 

Elämän leipää- ruuanjakelun lisäksi tilaisuudessa on mm. elävää musiikkia ja jaamme

talvivaatteita ja varusteita kaikille niitä tarvitseville!

Tilaisuuden organisoi Hannu ja Kerttu ry ja ylpeinä ilmoitamme tapahtuman toteutuva yhteistyössä paikallisten pitkän linjan hyväntekijöiden; Helluntaiseurakunnan, Keski-Uudenmaan SPR:n, Hyvä kasvaa Keravalla kyläyhdistyksen ja Keski-Uudenmaan Nuorisoasuntoyhdistyksen kanssa.

 

Miksi tyytyä siihen että on kylmät kädet ja lämmin sydän? Tule paikalle ja saat myös käsillesi lämmikettä! 

Toivotamme kaikki teidät apua ja tukea tarvitsevat siis lämpimästi ja sydämellisesti tervetulleiksi!

Psst! Keski-Uusimaa teki tapahtumasta jutun 4.2/17. Voit lukea sen täältä.

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

24.11.2016

Hannu ja kerttu ry keski-uusimaassa

Kaikkien Kerava-tapahtumassa Hannu ja Kerttu ry tapasi sattuman kautta toimittaja Oskari Lehdon, ja siitähän se ajatus sitten lähti. Puhelinkeskustelujen ja sähköpostien jälkeen tapasimme Oskarin ja kuvaaja Anton Sointeen kanssa ja tästä poiki mitä mainioin lehtijuttu, jossa HaKe esitellään varsin ytimekkäästi.

Meiltä vielä lämmin kiitos Oskarille, Antonille ja Keski-Uusimaalle! Käykäähän lukemassa artikkeli kokonaisuudessaan tästä linkistä.

NCZ

pj. Hannu ja Kerttu ry

17.9.2016

Yhdistystoimintamme tulee vihdoin näkyväksi.

Jouluna 2015 kolme viisasta, tai ainkin sisukasta naista teki lopullisen päätöksen perustaa Hannu ja Kerttu Ry:n. Tätä edelsi pidempi pohdinta siitä, miten saisimme lisää palveluja mielenterveys- ja päihdeasiakkaille, kun nykytrendi on ajaa heiltä kaikki palvelut alas.

Palvelujen alasajo ei kuitenkaan vähennä näiden apua tarvitsevien ihmisten määrää, joten olemme nyt jo melkein vuoden uurastaneet Hannun ja Kertun, sekä Polku projektimme kanssa.

Tämä aika on sisältänyt rekisteröintejä, hakemuksia, loputonta byrokratiaa, hikeä, kyyneliä, naurua, muutoksia ja toivoa paremmasta huomisesta tutuille ja tuntemattomille. 

Viimeinen rutistuksemme kesälle 2016 oli vertailukehittämis road-trip, joka vei meidät läpi Etelä-Suomen. Lähdimme yhteistyössä jo hyvin toimivien, matalan kynnyksen toimipisteiden ammattilaisten kanssa kehittämään asiakaslähtöistä hoitomallia, jonka toivottavasti saamme käyttöön Keravalle ja sen lähiympäristöön. 

Nyt on siis vihdoin aika tehdä yhdistyksestämme kaiken tämän puurtamisen jälkeen (joka on ollut vasta alkua) näkyvä. Ensiaskel on näiden kotisivujen ja sosiaalisen median tilien julkaisu.

Toivomme myös ajan kanssa toimintamme tulevan aina vain näkyvämmäksi, vaikuttavammaksi ja luomaan positiivisia uusia tuulia Keski-Uuden maan sosiaali- ja terveydenhuoltoon. Olette lämpimästi tervetulleita tukemaan toimintaamme ja vaikuttamaan kanssamme.

Tähän onnen hetkeen mahtuu kuinkin myös jännitystä ja pelkoa: löydättekö te meidät? Pystymmeko tarjoamaan sen avun mitä tarvitsette? Pidättekö meistä? Me ainakin pidämme teistä, haluamme vilpittömästi parastanne ja auttaa. Siksi tämä yhdistys perustettiin.

Pikemmittä puheitta, koska elämä ei aina mene niinkuin saduissa:

Hannu ja Kerttu ry.

NCZ

Hannu ja Kerttu ry:n puheenjohtaja

Please reload

​© 2016 HaKeRy

Hannu ja Kerttu ry | 040-128 1285 | Kuparisepänkatu 3, 04250 Kerava | toimisto (at) hannujakerttury.fi

  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle